GameNow WP Theme

DarkLight
ΟΜΗΡΟΣ ΕΡΜΙΔΗΣ: Η Αποκάλυψη του Ομήρου – Η Αναγέννηση του Ολύμπου

Το βιβλίο αυτό μας μεταφέρει χρονικά στο τέλος του σημερινού κόσμου. Ένα τέλος αναπόφευκτο, γιατί, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι, «όταν σπείρεις ανέμους, θα θερίσεις θύελλες».Έτσι, μια κοινωνία, που στηρίζεται στο ρωμαϊκό τρόπο σκέψης και ζωής τού διαίρει και βασίλευε, οδηγείται στην αυτοκαταστροφή της και σε πλήρη ανισορροπία της λειτουργίας του εγκεφάλου των ανθρώπων.
Όπως λένε και οι ανατολικοί λαοί με τις θετικές ενέργειες και τις αρνητικές (γιν-γιάν), η ανθρώπινη ιστορία περνάει σε περιόδους με κυρίαρχη ενέργεια την αρνητική ή τη θετική, ανάλογα είναι και τα’ αποτελέσματα στην κοινωνία μας. Και επειδή όλα είναι κύκλοι και πάντα όταν κλείνει ένας κύκλος ένας άλλος ανοίγει, έτσι και εδώ θα δούμε ότι ο κύκλος είναι στο κλείσιμό του. Αφού λοιπόν προηγηθεί η καταστροφή, και οι μνήμες θα είναι νωπές, ο άνθρωπος θα ζήσει καλύτερα, όπως γίνεται πάντα, μέχρι να ξαναφθάσει στο σημερινό επίπεδο, στο οποίο θα νομίζει ότι είναι εξουσιαστής όλων, ακόμα και των συνανθρώπων του. Αυτό το τίμημα θα πληρώσει με την καταστροφή του ξανά, όπως έχει πληρώσει και στο παρελθόν στην προηγούμενη εποχή του Κρόνου.
Αυτά τα κείμενα απλώς μας θυμίζουν όσα θα γίνουν, γιατί έχουν ξανασυμβεί και θα συμβαίνουν πάντα, όταν ο άνθρωπος θα φθάνει στο ίδιο σημείο. Επειδή ο Κρόνος-Χρόνος-Χρήμα είναι πάλι Θεός του, θα πληρώσει το τίμημα αυτό.
Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, ο χρόνος είναι ο καλύτερος δικαστής

Συγγραφέας: Ερμίδης, Όμηρος
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 978-960-8202-42-6
Σελίδες: 62, Τιμή: € 5,24

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “BOOKS AND THE CITY”


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το βιβλίο.
Γράψτε το σχόλιό σας:





Το βήμα των αναγνωστών μας
Θεματικές κατηγορίες βιβλίων Νέα άρθρα στο Πολιτισμός Πολίτης
  • ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ
  • ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ: ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΗΤΑ ΣΟΛΩΜΟ, μετάφραση: ΝΙΚΙΑΣ ΛΟΥΝΤΖΗΣ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ του Ανδρέα: ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ, ΟΚΤΩ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ 2020, Βιβλιοπαρουσίαση
  • Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ «ΚΑΤΟΥ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ των ΚΡΗΜΝΩΝ» στη Ζάκυνθο. Ένα ιστορικό και θρησκευτικό μνημείο που μάλλον διέφυγε εκ παραδρομής της προσοχής των κ.κ. Υπουργών Πολιτισμού και Τουρισμού
  • ΜΙΚΕΛΗΣ ΤΖΑΝΑΤΟΣ: «Ο ΜΙΚΕΛΗΣ του ΜΙΚΕΛΑΚΗ»
  • ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΤΟΥ 1857 ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ. ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ.
  • «Πρώτη ελληνίς χορεύσασα με τον Όθωνα εν Κερκύρα ήτο ζακυνθία»
  • «ΟΜΙΛΙΕΣ» και χοροί στην ΄Υπαιθρο.
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021. Το περιοδικό πολιτισμού των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
  • ΕΥΗ ΖΕΡΒΟΥ-ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΗ, «Επτανησιακός Ριζοσπαστισμός 1848-1865» της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ, ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ, 2019