GameNow WP Theme

DarkLight
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΕΛΑ, Ο κοκκινόβραχος, θρίλερ

PROMO3001

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ 30% ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

www.politeia.gr

Ένα μυθιστόρημα ατμοσφαιρικό, μυστηριώδες, ανεξιχνίαστο, με ήρωες-τανταλίδες που πασχίζουν να ξεφύγουν από τους προδιαγεγραμμένους για αυτούς ιστούς της ειμαρμένης.
Μέσα από την αχλή του ξεπηδούν ο έρωτας, η ομορφιά, αλλά και το πάθος για εκδίκηση, με την ίδια ακατασίγαστη ένταση. Μια ένταση που πνίγει, θολώνει τη λογική, αλλοτριώνει.
Με μια κάθαρση… θρίλερ!
Που ταξιδεύει τον αναγνώστη σε απρόσμενα πρανή και πολιτικές λογικές της δεκαετίας του εβδομήντα και μετά.
Που… ρουφιέται ως την τελευταία του σελίδα.

 

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Φτάσανε κι οι δύο λαχανιασμένοι. Καθώς τους έπαιρνε κάπου ο κατήφορος, η Ρεγγίνα αδυνατούσε να καταγράψει και να εμπεδώσει εντελώς, όσα τρομερά της είχε αραδιάσει ο σαλός. Ή τουλάχιστον, ο εγκέφαλός της. Οι λέξεις όμως και το άλγος άρχισαν να κατακαθίζουν στο μέσα της, καθώς διέσχισε την μικρή αλέα ως να φτάσει και να σπρώξει την σκουριασμένη απ’ τα αλάτια και τη βαρυχειμωνιά, δύστροπη καγκελόπορτα. Εκείνη άνοιξε σκούζοντας, αφήνοντας έναν ανατριχιαστικό τριγμό. Ο σαλός την άφησε να περάσει πρώτη και καθώς εκείνη κάλυπτε την απόσταση ως την εξώπορτα, εκείνος ξανάρχισε να θρηνεί γδέρνοντας με τα νύχια των χεριών του τα μάγουλά του, υγραμένα ήδη από καυτά δάκρυα. Από κει κι ύστερα, οι κινήσεις της γίναν μηχανικές. Μια περίεργη δύναμη την ωθούσε να μπει, και μια άλλη, αντίρροπη, την κρατούσε ακίνητη μπρός στα τρία σκαλοπάτια. Καθώς την είδε δισταχτική ο Αγγελής, της ψιθύρισε μισοκλαίγοντας:
«Μέσα, ε, εκεί, στο μπα-μπάνιο, δίπλα στο με-μεγάλο κα-καθιστικό». Η Ρεγγίνα, παρότι είχε ντυθεί καλά, ένοιωσε ν’ ανατριχιάζει από το κρύο. Δρασκέλισε τα σκαλοπάτια, μπήκε στο χολ και ασυναίσθητα τράβηξε για το μπάνιο. Είχαν περάσει αιώνες από τότε που είχε μπει για τελευταία φορά σε τούτο το σπίτι. Όμως, δρασκελίζοντάς το, αντιλαμβανόταν πως λίγα πράγματα, ελάχιστα για την ακρίβεια είχαν αλλάξει. Με παγωμένα συναισθήματα και τρόμο στην καρδιά, τράβηξε για το μπάνιο. Δεν ήξερε, βέβαια τι θα αντιμετώπιζε ύστερ’ από όσα μισά της είχε εξιστορήσει ο σαλός τσάτρα – πάτρα. Όμως, μπαίνοντας εκεί αιφνιδιάστηκε από την εικόνα. Η Μύριαμ κείτονταν στην μπανιέρα της μέσα σε μιαν άλικη λίμνη αίματος. Τούτο το άδειασμα από αίμα της χάριζε μιαν ωχρότητα που θύμιζε καμπυλόγραμμη οδαλίσκη, εγκαταλειμμένη σε κόκκινο μεταξωτό μαλακό σοφρά, έτσι όπως τα χέρια είχαν πάρει την νεκρική ακαμψία τους, το ένα λυγισμένο προς τους γλουτούς και το άλλο κρεμασμένο έξω απ’ τα περιγράμματα της μπανιέρας. Τα μάτια του πτώματος ήταν σφαλιστά και στο στόμα έμενε ακόμη χαραγμένη μια υποψία χαμογέλιου ή πόνου, η Ρεγγίνα δεν θα μπορούσε να πει. Τα ξανθά μακριά μαλλιά της φαντάζαν να στεφανώνουν μια κοιμισμένη γοργόνα. Όμως ένα μεγάλο ξυράφι ακουμπημένο στο χείλος της μπανιέρας ολοκλήρωνε το μακάβριο σκηνικό, καταδεικνύοντας τις ανοιγμένες φλέβες στους καρπούς, πού ’χαν πιτσιλίσει με κόκκινο γερανίου τοίχους και πάτωμα. Η Ρεγγίνα έμεινε καρφωμένη να κοιτάζει δίχως να μπορεί να πάρει τα μάτια της από το άψυχο σώμα. Ένα σώμα, που, παρ’ ό,τι νεκρό, προκαλούσε με τις άψογες αναλογίες του. Αφηρημένη, εγκαταλειμμένη στη θέαση, της νεκρής, έμοιαζε σαν σαγηνεμένη από τα φωσφορίζοντα μάτια ιερής κόμπρας, ενώ το σώμα της το διέτρεχε κρύος ιδρώτας.
«Και να σκεφτείς πως κάποιες ώρες πριν, είχε κρυφτεί για να μην την συναντήσει θωρώντας την να βγαίνει από την πίσω πόρτα του σπιτιού του πολιτικού, πρώην υπουργού. Τι να την ανάγκασε άραγε να προβεί σ’ ένα απονενοημένο διάβημα; Αυτή, μια καλλονή, πού ’χε και το σθένος και τα κότσια να ρισκάρει σε μια πιθανή καμπή της ζωής της;»
Όμως, τούτους τους λογισμούς της, διέκοψε η σειρήνα του περιπολικού που κατέφθασε. Τις ανακρίσεις βέβαια, θα κατηύθυνε ο αστυνομικός Διοικητής, που θα ’ρχόταν κατεπειγόντως από την Πελοποννησιακή πρωτεύουσα, προκειμένου να έχει προσωπική άποψη επί του πρακτέου έχοντας αναλάβει υπεύθυνος της διεξοδικής διενέργειάς τους.

 

ΜΑΡΙΑ-ΚΑΡΕΛΑΗ Μαρία Καρέλα γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Πάτρα. Κείμενα της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο. Από το 1992 έχουν εκδοθεί τέσσερις συλλογές διηγημάτων της με τίτλους:
• Αποκοτιές – Εκδόσεις ΚΟΥΛΗΣ, Πάτρα 1993
• Επιμύθιο Σιωπής – Εκδόσεις ΚΟΥΛΗΣ, Πάτρα 1995
• “In Memoriam” – Εκδόσεις ΚΟΥΛΗΣ, Πάτρα 1997
• Τραπεζ – Εκδόσεις ΚΟΥΛΗΣ, Πάτρα 1999

και έξι μυθιστορήματα:
• Πατρινέλλα – Εκδόσεις «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ» Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ, Αθήνα 2000
• Δύο καλοκαίρια στο ονειροδρόμιο – Εκδόσεις ΚΟΥΛΗΣ, Πάτρα 2002
• Ηλιοβασίλεμα στο Μετζάο – Εκδόσεις ΕΛΑΤΗ, Αθήνα 2004
• Πέτρινες μνήμες – Εκδόσεις ΕΛΑΤΗ, Αθήνα 2006
• Το μυστικό της σοφίτας – Εκδόσεις Ελάτη, Αθήνα 2008
• Εις τας αυλάς – Εκδόσεις Κ.Μ. Ζαχαράκης, Αθήνα 2011

Για το έργο της έχει βραβευτεί με χρυσό μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα από την Ένωση Λογοτεχνών Αθηνών και τον Οργανισμό Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – 190 Φεστιβάλ Πάτρας. Επίσης έχει τιμηθεί από το «Σπίτι της Ευρώπης» και τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.
Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος. Είναι μέλος Δ.Σ. της Εταιρίας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος, αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ελληνοϊταλικής Φιλίας και Έρευνας «Ούγκο Φόσκολο» και του αχαϊκού τμήματος του Οργανισμού για τη Διάδοση και Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας.
Για την προσφορά της στα Γράμματα και στην Τέχνη έχει τιμηθεί με το παράσημο του Αγίου Ευγενίου της Τραπεζούντας από τον Ισπανό πρίγκιπα Δον Αρκάδιο Κομνηνό – Λάσκαρη. Επίσης, έχει βραβευτεί για την δουλειά της από την Αχαϊκή Εταιρία Μελετών. Είναι γνωστή ζωγράφος και η δουλειά της έχει τύχει της αποδοχής μεγάλης μερίδας κοινού και κριτικών. Επίσης έχει ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά του τόπου της.

Συγγραφέας: ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΕΛΑ

Έτος έκδοσης: 2015

ISBN: 978-960-438-174-6

Σελίδες:374, Τιμή:  € 17


Σχόλια για το βιβλίο: 1
Γράψτε το σχόλιό σας:

Το βήμα των αναγνωστών μας
Θεματικές κατηγορίες βιβλίων Νέα άρθρα στο Πολιτισμός Πολίτης