GameNow WP Theme

DarkLight
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΛΛΑΜΑΝΗΣ: Αντικατοπτρισμοί, Μία σύγχρονη βυζαντινή ιστορία πολιτικής διαπλοκής

Μπορεί μια βυζαντινή ιστορία να είναι σύγχρονη; Ασφαλώς, αφού εύκολα μπορεί να αντικατοπτριστεί σε μια ανάλογη ιστορία της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας. Διαχρονικός συνδετικός κρίκος η διαπλοκή! Που παρότι εξορκισμένη και καταδικασμένη από πολιτικούς και πολιτικές κάθε απόχρωσης και κάθε εποχής προχωρεί αγέρωχη παράλληλα με την ιστορία του ελληνισμού. Το βιβλίο δεν είναι δοκίμιο. Είναι μυθιστόρημα. Διαβάζεται εύκολα, κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη ζωηρό, είναι γραμμένο με κινηματογραφικό τρόπο και, κυρίως, στηρίζεται στο διάλογο. Παρουσιάζει έναν κόσμο, που όλοι γνωρίζουμε, όλοι συζητούμε, αλλά και όλοι αγνοούμε. – Διαπλοκή ναι, αλλά πώς γίνεται; – Ποιες είναι οι διαδικασίες, οι ίντριγκες, οι διαπραγματεύσεις, οι σχέσεις επιχειρηματιών και πολιτικών; – Πόσο το ανθρώπινο στοιχείο -έρωτας, σεξ- επηρεάζει ή εξουσιάζει ανάλογα με το πώς χρησιμοποιείται; – Πώς εμπλέκεται το περιβάλλον του εκάστοτε Πρωθυπουργού ή πώς μπορεί να ασκήσει επιρροή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ενώ είναι ειλικρινής πολέμιος της διαπλοκής; Ερωτήματα επίκαιρα, αλλά και διαχρονικά, διατυπωμένα ήδη από τη βυζαντινή εποχή. Το βιβλίο δίνει απαντήσεις σε ένα γλαφυρότατο κείμενο, που κάθε άλλο παρά προϊόν εργαστηρίου αποτελεί!

ΔΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
• …Το πρώτο που έβαλε στο νου του, ήταν πως οι εποχές εκείνες και ετούτες που ζούσε έμοιαζαν τόσο πολύ και πως οι δολοπλοκίες και οι ίντριγκες για κέρδη και αξιώματα που γίνονταν τότε ήσαν ίδιες με εκείνες που γίνονται τώρα. Ο τρόπος και τα ρούχα ήσαν που άλλαζαν. Έτσι και έβαζε τους βυζαντινούς να φορέσουν σύγχρονα ρούχα και να κινηθούν σε σημερινούς χώρους, σε τίποτα δε θα διέφερε το τότε με το τώρα. Ένιωσε μια πίκρα να έρχεται και να στεριώνει στα χείλη του.
«Κρίμα» σκέφτηκε. «Η τεχνολογία προχωράει, οι μηχανές αλλάζουν, μόνο οι άνθρωποι μένουνε ίδιοι.»

• Ξύπνησε ο στρατώνας των Εξκουβιτόρων, ξύπνησε και ο Μάρκος Τένεδος. Πριν βγει από τον κοιτώνα του να πάει στα Λουτρά, ξεχώρισε περασμένο κάτω από την πόρτα ένα σημείωμα. Τέσσερις λέξεις ήσαν όλες και όλες χαραγμένες επάνω του. «Φυλάξου. Θα σε σκοτώσουν». Το κοίταξε και το ξανακοίταξε ο Μάρκος, δεν έδειξε να ξαφνιάζεται από την απειλή. Στα χείλη του τρεμόπαιξε ένα χαμόγελο. «Έχω κάποιον φίλο εδώ μέσα» σκέφτηκε, «μακάρι να ήξερα ποιος είναι!»…

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:
Ο Απόστολος Αλλαμανής γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και σπούδασε, αρχικά στο Κολλέγιο Αθηνών, μετά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών και τέλος μεταπτυχιακό στο Οικονομικό πανεπιστήμιο.
Έλαβε μέρος σε συνέδρια τεχνοοικονομικών μοντέλων και ναυτιλιακών προβλέψεων. Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με τα κοινά.
Τιμήθηκε με το βραβείο EUROPE 500 για τον 21ο αιώνα.
Έγραψε πραγματείες ιστορικού και κοινωνικού περιεχομένου, διοίκησης επιχειρήσεων και διάνοιξης σηράγγων.
Το 2007 ο Απόστολος Αλλαμανής περνώντας στο συγγραφικό χώρο, γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα που κυκλοφορεί με τίτλο «Ο ήλιος ανέτειλε μεσάνυχτα».

Συγγραφέας: Απόστολος Γ. Αλλαμανής
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 978-960-438-096-1
Σελίδες: 376, Τιμή: € 21,10

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “BOOKS AND THE CITY”

 


Σχόλια για το βιβλίο: 1
 • Διονύσης Βίτσος
  25 Απριλίου 2012
  #1

  ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ «ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ»:

  […] μόνο που στο παρόν βιβλίο τις κερκόπορτες ανοίγουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παραγωγοί ταινιών και παρατρεχάμενοι.
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

  Μπορεί μια βυζαντινή ιστορία να είναι σύγχρονη; Ασφαλώς, αφού εύκολα μπορεί να αντικατοπτριστεί σε μια ανάλογη ιστορία της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας. Διαχρονικός συνδετικός κρίκος, η διαπλοκή.
  ΤΟ ΕΘΝΟΣ

  Το βιβλίο είναι γραμμένο με κινηματογραφικό τρόπο, διαβάζεται εύκολα και παρουσιάζει έναν κόσμο που όλοι γνωρίζουμε , όλοι συζητάμε και όλοι αγνοούμε.
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ

  Διαχρονικός συνδετικός κρίκος η διαπλοκή! Που παρ’ ότι εξορκισμένη και καταδικασμένη από πολιτικούς και πολιτικές κάθε απόχρωσης και κάθε εποχής, προχωρεί αγέρωχη παράλληλα με την ιστορία του ελληνισμού.
  ΕΜΠΡΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

Γράψτε το σχόλιό σας:

Το βήμα των αναγνωστών μας
Θεματικές κατηγορίες βιβλίων Νέα άρθρα στο Πολιτισμός Πολίτης