GameNow WP Theme

DarkLight
WILLIAM and CLAUDIA MADSEN: Τελετές μαγείας στη σύγχρονη Λατινική Αμερική

Στη Λατινική Αμερική τα προσωποποιημένα στοιχεία της φύσης συνυπάρχουν με το Χριστιανισμό. Ο θάνατος είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που προκύπτει απ’ την ανασφάλεια που απορρέει από την πολιτική και εκκλησιαστική διοίκηση.
Αζτέκοι, Μάγιας, Σαποτέκοι, Ουιτσόλ, κι άλλοι γνωστοί αρχαίοι πολιτισμοί της Αμερικής –το ανεστραμμένο είδωλο του Δυτικού Ανθρώπου- προσπαθούν ως σήμερα να συναρμολογήσουν τα σπαράγματά τους, που έσπειρε στο πέρασμά του ο Σατανάς των κατακτητών και των καλόγερων σε «ισπανική» πλέον γη. Ιερείς – θεραπευτές, που εκπροσωπούν τον αρχαίο θεό Τεσκατλιπόκα, ξεκινούν ένα εκστατικό ταξίδι στον «Κόσμο των Νεκρών και του Παγιότε».
Μαγεία μαύρη, λευκή μαγεία, κόκκινη για οτν έρωτα, αλλά και πράσινη στροβιλίζονται με τους ήχους του βιολιού, της «μαρίμπα» και των «τσίριμίας» στα παμπάλαια πορτραίτα του Πάντσο Βίγια, του Χριστού, του Κουαου’τέμοκ και άλλων σύγχρονων «αγίων» για να δημιουργήσουν πνευματικές αιρέσεις, κατάλοιπα των προϊστορικών ανιμιστικών θρησκειών.

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ:
Ο Γουίλλιαμ Μάντσεν είναι Αμερικανός που γεννήθηκε στη Σαγκάη της Κίνας και καθηγητής Ανθρωπολογίας στα Πανεπιστήμια του Τέξας, του Purdue, του Berkeley, και της Santa Barbara. Μέλος του Κοινωνιολογικού Κέντρου C. for Advanced Study in the Behavioral Sciences, συνεργάτης ερευνητής του Ινστιτούτου Μελετών των Ανθρώπινων Προβλημάτων, του Πανεπιστημίου του Sanford και αναπληρωματικός διευθυντής του Ινστιτούτου Λατινοαμερικάνικων Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τέξας. Διετέλεσε επίσης πρώτος Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών A.C., στο Monterrey (Μεξικό), και μέλος της Αμερικάνικης και της Μεξικανικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας. Συνέγραψε πολλά βιβλία σχετικά με τους αμερικανικούς και τους μεξικανικούς πολιτισμούς.

Η Κλώντια Μάντσεν γεννήθηκε στο Μισσούρι (Η.Π.Α), σπούδασε δημοσιογραφία και ανθρωπολογία. Συνεργάστηκε με το σύζυγό της στη συγγραφή πολλών άρθρων.

Συγγραφείς: Madsen, William and Claudia
Έτος έκδοσης: 1999
ISBN: 978-960-8131-83-5
Σελίδες: 178, Τιμή: € 9,24

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «BOOKS AND THE CITY»


Σχόλια για το βιβλίο: 1
 • gblt.webs.com
  4 Δεκεμβρίου 2012
  #1

  gblt..webs.com

Γράψτε το σχόλιό σας:

Το βήμα των αναγνωστών μας
Θεματικές κατηγορίες βιβλίων Νέα άρθρα στο Πολιτισμός Πολίτης
 • Τις ρίζες μας έδωσαν… ριζοσπάστες. Ένα βιβλίο για την Ιστορία μας, «ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ ΝΕΑ»
 • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ, 1868: ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ [Πώς οι ζακυνθινοί εκλογείς από 5000 το 1863 έγιναν 14.408 το 1868!]
 • Η Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, μέσα από την εφημερίδα Αθηνά της 8ης Σεπτεμβρίου 1843 [η αναίμακτη Ελληνική μετάβαση στην συνταγματική μοναρχία]
 • Οι Λουμπαρδιανοί, οι Λιουραίοι, οι άλλοτε Ζακυνθινές εκλογές και ο ΄Αγγελος Καντούνης
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΖΟΥΠΑΝΟΥ: «MAISON DE TOLERANCE» ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ACTION». Φρόυντ και Στανισλάβσκι ή Λακάν και Μπρεχτ; Ιδού η Απορία!
 • «ΙΝΑ ΤΙ», Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ
 • Ο ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ GIAN BATTISTA MORATELLI ΚΑΙ Η ΛΗΞΗ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟΥ 1806
 • ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΒΟΥΡΗ: Έξω ο Πάρις από την Ευρώπη! Η «Ωραία Ελένη» του Jacques Offenbach σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη
 • ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Η ιδιαίτερη ηθική βάση μιας Χρεοκοπημένης Κοινωνίας
 • «ΤΑ ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΑ», της Θάλειας Γρίβα, στο «θέατρο 104»