GameNow WP Theme

DarkLight
WILLIAM and CLAUDIA MADSEN: Τελετές μαγείας στη σύγχρονη Λατινική Αμερική

Στη Λατινική Αμερική τα προσωποποιημένα στοιχεία της φύσης συνυπάρχουν με το Χριστιανισμό. Ο θάνατος είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που προκύπτει απ’ την ανασφάλεια που απορρέει από την πολιτική και εκκλησιαστική διοίκηση.
Αζτέκοι, Μάγιας, Σαποτέκοι, Ουιτσόλ, κι άλλοι γνωστοί αρχαίοι πολιτισμοί της Αμερικής –το ανεστραμμένο είδωλο του Δυτικού Ανθρώπου- προσπαθούν ως σήμερα να συναρμολογήσουν τα σπαράγματά τους, που έσπειρε στο πέρασμά του ο Σατανάς των κατακτητών και των καλόγερων σε «ισπανική» πλέον γη. Ιερείς – θεραπευτές, που εκπροσωπούν τον αρχαίο θεό Τεσκατλιπόκα, ξεκινούν ένα εκστατικό ταξίδι στον «Κόσμο των Νεκρών και του Παγιότε».
Μαγεία μαύρη, λευκή μαγεία, κόκκινη για οτν έρωτα, αλλά και πράσινη στροβιλίζονται με τους ήχους του βιολιού, της «μαρίμπα» και των «τσίριμίας» στα παμπάλαια πορτραίτα του Πάντσο Βίγια, του Χριστού, του Κουαου’τέμοκ και άλλων σύγχρονων «αγίων» για να δημιουργήσουν πνευματικές αιρέσεις, κατάλοιπα των προϊστορικών ανιμιστικών θρησκειών.

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ:
Ο Γουίλλιαμ Μάντσεν είναι Αμερικανός που γεννήθηκε στη Σαγκάη της Κίνας και καθηγητής Ανθρωπολογίας στα Πανεπιστήμια του Τέξας, του Purdue, του Berkeley, και της Santa Barbara. Μέλος του Κοινωνιολογικού Κέντρου C. for Advanced Study in the Behavioral Sciences, συνεργάτης ερευνητής του Ινστιτούτου Μελετών των Ανθρώπινων Προβλημάτων, του Πανεπιστημίου του Sanford και αναπληρωματικός διευθυντής του Ινστιτούτου Λατινοαμερικάνικων Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τέξας. Διετέλεσε επίσης πρώτος Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών A.C., στο Monterrey (Μεξικό), και μέλος της Αμερικάνικης και της Μεξικανικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας. Συνέγραψε πολλά βιβλία σχετικά με τους αμερικανικούς και τους μεξικανικούς πολιτισμούς.

Η Κλώντια Μάντσεν γεννήθηκε στο Μισσούρι (Η.Π.Α), σπούδασε δημοσιογραφία και ανθρωπολογία. Συνεργάστηκε με το σύζυγό της στη συγγραφή πολλών άρθρων.

Συγγραφείς: Madsen, William and Claudia
Έτος έκδοσης: 1999
ISBN: 978-960-8131-83-5
Σελίδες: 178, Τιμή: € 9,24

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «BOOKS AND THE CITY»


Σχόλια για το βιβλίο: 1
 • gblt.webs.com
  4 Δεκεμβρίου 2012
  #1

  gblt..webs.com

Γράψτε το σχόλιό σας:

Το βήμα των αναγνωστών μας
Θεματικές κατηγορίες βιβλίων Νέα άρθρα στο Πολιτισμός Πολίτης
 • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΩΝΙΑΣ: Λόγοι επικήδιοι
 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΜΒΑΡΔΟΣ: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ. Αρχή και τέλος, μέσα από τις στήλες της εφημερίδας Ακρόπολις
 • Από την θεατρική ζωή στην Ζάκυνθο το 19ο αιώνα
 • Παραστάσεις όπερας στη Ζάκυνθο στο διάστημα 1851-1864
 • Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΙΔΗΣ ANΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΤΟΡΟΥ ΡΟΙΔΗ, ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ
 • ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ  Γ. ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Κριτική Παρουσίασις, «ΕΣΤΙΑ» 7-8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 / ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ: ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΚΑΣΙΑΝΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΚΑΣΙΑΝΟΥ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
 • ΟΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΣΤΙΧΟΠΛΟΚΟΥΝ …ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ!
 • ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΕΡΙΖΑΝ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΡΙΠΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΕΣ
 • Η «ΑΧΙΛΛΗΙΣ» του ΗΛΙΑ ΜΑΛΑΝΔΡΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ, στα 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, σε έρευνα του Αmazon
 • Η ΔΙΑΜΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ Η ΤΡΙΛΙΑ, σύζυγος και ερωμένη του Κόντε ‘Οσκεναι Μαντρικάρδη, ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΥΡΙΝΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ, η καθεμία για τους δικούς της λόγους..