GameNow WP Theme

DarkLight
Γεύσεις στον αφρό – Η μπίρα στη μαγειρική

Πρόκειται για ένα βιβλίο με ιστορίες, γεύσεις, επωνύμους και μπίρα, που κυκλοφορεί στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΠΙΡΑ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ» της ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΑΕ
Η μπίρα είναι το καινούργιο αντικείμενο γαστρονομικού πόθου, που αξίζει όλες τις τιμές μια σύγχρονης γευσιγνωστικής τελετουργίας. Την απολαμβάνουμε παγωμένη και είναι για πολλούς το τέλειο συνοδευτικό ποτό σε ένα γεύμα. Η μπίρα όμως αποτελεί επίσης κι ένα εξαιρετικό υλικό για να μαγειρέψει κανείς μ’ αυτή. Μπορεί να μεταμορφώσει ένα κοινό πιάτο, να προσθέσει σπιρτάδα στις σάλτσες, να δώσει σώμα σ’ ένα μαγειρευτό φαγητό, μια πιο μεστή γεύση.
Μπορούμε να μαρινάρουμε σ’ αυτήν κρέας, να μαγειρέψουμε με μπίρα θαλασσινά, να την χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε χυλό για τηγάνισμα, να την προσθέσουμε στην ζύμη του ψωμιού και των κέικς, στον χυλό για τις κρέπες, ακόμη στην παρασκευή παγωτού.
Στο βιβλίο αυτό προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων της Τέχνης και της Τέχνης της Μαγειρικής μιλούν για τη ζωή τους, εκφράζουν τις απόψεις τους για την καθημερινότητα και προτείνουν τις συνταγές με μπίρα που τους αρέσουν.
Ο chef Αθ. Τζανέτος ετοίμασε τη συνταγή Πάπια και μπουτάκια κονφί με μπίρα Μc Farland.
Ο chef Σταύρος Ανδρεόλας μαγείρεψε για τον ηθοποιό Δημ. Πιατά, κατά παραγγελίαν του: Χοιρινό ψαρονέφρι με φρέσκα λαχανικά, που έσβησε με μπίρα Amstel.
Ο Πάνος Σκουρολιάκος ο γνωστός ηθοποιός και καθηγητής Δραματικής σχολής έχει το δικό του πιάτο: Ριζότο, βρώμη, φρέσκα λαχανικά και κοτόπουλο σβησμένο σε Heineken.
Η τραγουδοποιός Μελίνα Τανάγρη προτείνει κοτόπουλο με μπίρα και κρέμα γάλακτος.
Η συγγραφέας Μάιρα Παπαθανασοπούλου σταμάτησε για λίγο τη συγγραφή της διηγημάτων τρόμου που ετοιμάζει, αφού μετά τον Ιούδα που φιλούσε υπέροχα, ήρθε η ώρα για grand giniol. Και μαγείρεψε κατσικάκι με μπίρα και δενδρολίβανο.
Ο chef Χρυσόστομος Πρασατζής προτείνει: Μενταγιόν χοιρινό με πουρέ παντζαριού ζελέ μπίρας και σάλτσα μουστάρδα.
Η Τασία Μακρυκώστα, αρχιchef και καθηγήτρια μαγειρικής τα τελευταία 30 χρόνια: Ουρά καγκουρό με νιόκι πατάτας, φράουλες σοτέ και σάλτσα μπίρας.
Ο Αχιλλέας Παπαχρήστος μαθητής της και δάσκαλος μαγειρικής: Στρουθοκάμηλο με σπαράγγια γλασέ, ελληνικό τσιζκέικ και σάλτσα μπίρας.
Ο Νίκος Περλεγκής πασίγνωστος στον επιχειρηματικό κόσμο, αφού έχει περάσει από τα μεγαλύτερα restaurant που φιλοξενούν business lunches: Μενταγιόν στρουθοκαμήλου με καραμελωμένα κρεμμύδια & άσπρα σταφύλια σε σάλτσα κόκκινης μπίρας.
H πολυτάλαντη Ελένη Ζιώγα, ηθοποιός, στιχουργός και παλιότερα ιδιοκτήτρια του γνωστού restaurant, δοκίμασε το πιάτο που της ετοίμασε ο chef Χρήστος Ελευθερίου: Κοτόπουλο με κρέμα μπίρας και μανιτάρια.
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος παραγωγός/star αθλητικών εκπομπών στο ραδιόφωνο, ηθοποιός και με μια σημαντική πορεία στο χώρο της stand up comedy μαγείρεψε εξαιρετικά κασόπιτα, αλλά και τίμησε το Μεθυσμένο κοτόπουλο που του είχε ετοιμάσει ο chef Γιάννης Μαντόπουλος .
Ο chef Γιώργος Βενιέρης, καθηγητής σε σχολή μαγειρικής φωτογραφήθηκε όσο μαγείρευε Τερίνα αγριογούρουνου με χαβιάρι μπίρας , μουστάρδα και σαλάτα με μαρούλι και άνηθο.
Όταν έχει κανείς δοκιμάσει έστω και μια μπουκιά από όλες αυτές τις θεσπέσιες συνταγές κλείνει ραντεβού με τη διαιτολόγο των VIP’s, τη Μαρία Βουτσινά που προτείνει ένα πολύχρωμο διαιτητικό πιάτο: Κόκκινη, κίτρινη, πράσινη και πορτοκαλί πιπεριά ως γαρνιτούρα σε κοτόπουλο σβησμένο με μπίρα.

*Το βιβλίο είναι μια χορηγία του προγράμματος ‘Μπίρα και Ευζην’ της Αθηναϊκής ζυθοποιίας:
Τα τελευταία τρία χρόνια, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. έχει πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία την καμπάνια «Μπίρα και Ευ Ζην», πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην αλλαγή του τρόπου αντίληψης της μπίρας, στην εισαγωγή της στο σύγχρονο γαστρονομικό τοπίο και στη γνωστοποίηση των θετικών οφελών της ήπιας κατανάλωσής της, στο πλαίσιο πάντα ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία λάνσαρε την καμπάνια «Μπίρα και Ευ Ζην» τον Οκτώβριο του 2005, ύστερα από ένα χρόνο λεπτομερούς σχεδιασμού. Το πρόγραμμα «Μπίρα και Ευ Ζην» εκφράζεται με μια σειρά ενεργειών όπως είναι τα σεμινάρια γευσιγνωσίας μπίρας, ειδικές βραδιές γευσιγνωσίας μπίρας, εκδόσεις και χορηγίες υψηλών προδιαγραφών όπως Ιατρικά Συνέδρια και Γαστρονομικές βραδιές κτλ.
Το πρόγραμμα «Μπίρα και Ευ Ζην» συνεχίζεται δυναμικά με μία ευρεία γκάμα εκδηλώσεων και επιμορφωτικών σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα, ώστε να φτάσει σε όσο το δυνατό ευρύτερο κοινό.

Συγγραφέας: Συλλογικό
ISBN: 978-960-438-101-2
Σελίδες: 128, Τιμή: € 13,72

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «BOOKS AND THE CITY»

 


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το βιβλίο.
Γράψτε το σχόλιό σας:





Το βήμα των αναγνωστών μας
Θεματικές κατηγορίες βιβλίων Νέα άρθρα στο Πολιτισμός Πολίτης
  • Τις ρίζες μας έδωσαν… ριζοσπάστες. Ένα βιβλίο για την Ιστορία μας, «ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ ΝΕΑ»
  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ, 1868: ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ [Πώς οι ζακυνθινοί εκλογείς από 5000 το 1863 έγιναν 14.408 το 1868!]
  • Η Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, μέσα από την εφημερίδα Αθηνά της 8ης Σεπτεμβρίου 1843 [η αναίμακτη Ελληνική μετάβαση στην συνταγματική μοναρχία]
  • Οι Λουμπαρδιανοί, οι Λιουραίοι, οι άλλοτε Ζακυνθινές εκλογές και ο ΄Αγγελος Καντούνης
  • ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΖΟΥΠΑΝΟΥ: «MAISON DE TOLERANCE» ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ACTION». Φρόυντ και Στανισλάβσκι ή Λακάν και Μπρεχτ; Ιδού η Απορία!
  • «ΙΝΑ ΤΙ», Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ
  • Ο ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ GIAN BATTISTA MORATELLI ΚΑΙ Η ΛΗΞΗ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟΥ 1806
  • ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΒΟΥΡΗ: Έξω ο Πάρις από την Ευρώπη! Η «Ωραία Ελένη» του Jacques Offenbach σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη
  • ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Η ιδιαίτερη ηθική βάση μιας Χρεοκοπημένης Κοινωνίας
  • «ΤΑ ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΑ», της Θάλειας Γρίβα, στο «θέατρο 104»