GameNow WP Theme

DarkLight
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Τ. : Μικρασιατικές συνταγές μαγείας

Ανεξάρτητα από το πόσο κανείς δέχεται τη Μεταφυσική, η ιστορία δείχνει πως από τους αρχαίους χρόνους ο άνθρωπος αξιοποιεί και τα «μάγια» στην προσπάθειά του να λύσει τα προβλήματά του, να κάνει τη ζωή του πιο ωραία, αλλά και να εκδικηθεί τους εχθρούς του.

Δεν υπάρχει στη γη λαός, εποχή ή περιοχή, που να μην έχει τη δική του παράδοση και τη δική του πρακτική σε αυτόν τον τομέα.

Πόσο μάλλον το σταυροδρόμι των πολιτισμών Ευρώπης και Ανατολής, η Μικρά Ασία, στην οποία, όπως η γνώση για κάθε τομέα του πολιτισμού, έτσι κι η μεταφυσική «γνώση» μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά επί αιώνες, ίσως και χιλιετίες.

Γνώση που έφτασε στον ελλαδικό χώρο κατά τη Μικρασιατική καταστροφή μαζί με τις πολιτισμικές αποσκευές των προσφύγων.

Ένα τετράδιο που άφησε η Μικρασιάτισσα πρόσφυγας Παρασκευή Τ. δημοσιεύεται σε αυτό το βιβλίο των εκδόσεων «Περίπλους – Διονύσης Βίτσος».

Δίνει τις αυθεντικές συνταγές για τα «μάγια» στη Μικρά Ασία, παρουσιασμένες με σύγχρονο τρόπο από μια καλλιεργημένη γυναίκα, που για ευνόητους λόγους ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά της, η οποία για χρόνια, όσο ήταν στη ζωή, και η ίδια τις εφάρμοζε σαν μια απλή καθημερινή πρακτική, έτσι όπως έκαναν η μητέρα και η γιαγιά της κι έτσι όπως και η ίδια θέλησε να αφήσει σε εκείνους που θα ζήσουν μετά από αυτήν.

Οι συνταγές αφορούν στα ερωτικά, οικονομικά και οικογενειακά θέματα, σε βότανα, σε θέματα υγείας, αλλά και καθημερινότητας. ΄Όπως και η ίδια γράφει στον πρόλογό της είναι συνταγές που επιδιώκουν «το καλόν».

Είναι ενδιαφέρον επίσης να δει κανείς πώς σε αυτό το κείμενο, που καταγράφει μια παράδοση, μπλέκονται σύμβολα, επικλήσεις και δοξασίες από διαφορετικούς πολιτισμούς, όπως τους Αρχαίους Ανατολικούς, το Ισλάμ αλλά και τη Χριστιανική Θρησκεία.

Συγγραφέας: Παρασκευή Τ.
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 978-960-438-030-3
Σελίδες: 288, Τιμή: € 20,05

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «BOOKS AND THE CITY»


Σχόλια για το βιβλίο: 2
 • Δημητρης
  19 Ιανουαρίου 2015
  #1

  θα ηθελα να μου πειτε αν υπαρχει το βιβλιο μικρασιατικες συνταγες μαγειας ..και αν το εχετε την τιμη του με τα μεταφορικα για βορεια ελλαδα.ευχαριστω.

 • Erofilikornarou@gmail.com
  5 Φεβρουαρίου 2020
  #2

  Παρακαλώ θα ήθελα το βιβλίο αν υπάρχει

Γράψτε το σχόλιό σας:

Το βήμα των αναγνωστών μας
Θεματικές κατηγορίες βιβλίων Νέα άρθρα στο Πολιτισμός Πολίτης
 • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΩΝΙΑΣ: Λόγοι επικήδιοι
 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΜΒΑΡΔΟΣ: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ. Αρχή και τέλος, μέσα από τις στήλες της εφημερίδας Ακρόπολις
 • Από την θεατρική ζωή στην Ζάκυνθο το 19ο αιώνα
 • Παραστάσεις όπερας στη Ζάκυνθο στο διάστημα 1851-1864
 • Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΙΔΗΣ ANΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΤΟΡΟΥ ΡΟΙΔΗ, ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ
 • ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ  Γ. ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Κριτική Παρουσίασις, «ΕΣΤΙΑ» 7-8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 / ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ: ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΚΑΣΙΑΝΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΚΑΣΙΑΝΟΥ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
 • ΟΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΣΤΙΧΟΠΛΟΚΟΥΝ …ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ!
 • ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΕΡΙΖΑΝ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΡΙΠΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΕΣ
 • Η «ΑΧΙΛΛΗΙΣ» του ΗΛΙΑ ΜΑΛΑΝΔΡΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ, στα 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, σε έρευνα του Αmazon
 • Η ΔΙΑΜΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ Η ΤΡΙΛΙΑ, σύζυγος και ερωμένη του Κόντε ‘Οσκεναι Μαντρικάρδη, ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΥΡΙΝΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ, η καθεμία για τους δικούς της λόγους..